Białko soi

Podobnie jak wiele nasion roślin strączkowych, nasiona soi są naturalnym źródłem wysokiej jakości białka roślinnego o bardzo niskiej zawartości tłuszczu i węglowodanów oraz o doskonałym profilu aminokwasowym.

Białko sojowe jest przedmiotem licznych badań i okazuje się, że przynosi szereg korzyści dla zdrowia, w tym wsparcie zdrowego funkcjonowania układu krążenia.* Amerykańska Agencja ds. Żywności i Leków zaaprobowała następujące oświadczenie zdrowotne dotyczące białka sojowego: “25 gramów białka sojowego w codziennej diecie o niskiej zawartości tłuszczów nasyconych i cholesterolu może pomóc w obniżeniu ilości cholesterolu całkowitego i LDL, jeżeli jest on na poziomie umiarkowanie wysokim do wysokiego.”

W NOW® Sports oferujemy zarówno białko sojowe, jak i izolat białka sojowego z ziaren soi pozyskanych w sposób zrównoważony i nie modyfikowanych genetycznie. Nasze produkty sojowe można łatwo wymieszać z ulubionymi napojami i stanowią one świetny sposób zapewnienia sobie wysokiej jakości białka roślinnego w diecie.

*Te stwierdzenia nie były zweryfikowane przez Agencję ds. Żywności i Leków (Food and Drug Administration). Te produkty nie są przeznaczone do diagnozowania, leczenia ani zapobiegania jakiejkolwiek chorobie.