91 452 84 20

Dawne ziarna i komosa ryżowa

Czy pszenica i owies są podstawowymi ziarnami w diecie Twojej rodziny? A może alergie pokarmowe sprawiają, że z przykrością myślisz o posiłkach? Jeżeli tak, to nadszedł czas aby ożywić Wasze ulubione potrawy i zadbać o zdrowie rodziny oraz zaspokoić apetyt wykorzystując dawne, smakowite ziarna które oferuje Living Now®.

Te pożywne ziarna są wykorzystywane od tysięcy lat, a dzięki nim prawie każde danie może uzyskać nutę oryginalnego smaku. Co więcej, są wolne od glutenu i innych powszechnie występujących alergenów pokarmowych.

    • ekologiczne, dawne ziarno o słodkawym, orzechowym smaku
    • dobre źródło białka oraz błonnika
    Istnieją różne ziarna, ale amarantus ma wśród nich szczególne miejsce. Podobnie jak gryka i komosa ryżowa, amarantus  należy do tych nielicznych roślin, które oferują pełen zestaw aminokwasów, będąc rzadko spotykanym roślinnym źródłem budulca do wszystkich białek. Jest w naturalny sposób wolny od glutenu i stanowi dobre źródło białka oraz błonnika. Ekologiczny amarantus marki Living Now®  doskonale nadaje się do robienia bezglutenowego makaronu, lecz do przygotowywania wypieków należy go połączyć z innymi ziarnami/mąkami, ponieważ nie zawiera glutenu i wypieki bez dodatku innej mąki nie wyrastają. Amarantus ma lekki, słodkawo-orzechowy smak i aromat i stanowi popularny dodatek do wielu wegetariańskich przepisów. Zawartość: BD Dzienne spożycie: 1/4 filiżanki (47 g) Opakowanie starcza na: ok. 10 dni Masa netto: 454 g  
    • ekologiczne, dawne ziarno, które doskonale zastępuje ryż
    • dobre źródło białka oraz żelaza
    Quinoa czyli komosa ryżowa to wspaniałe, smaczne i uniwersalne ziarno, będące dobrym źródłem białka oraz żelaza. Ekologiczne ziarna czarnej komosy ryżowej marki Living Now® mają wyrazisty posmak ziemi. Czarna komosa, o teksturze nieco bardziej jędrnej niż komosa czerwona czy biała, dobrze pasuje do potraw o wyrazistym smaku i stanowi doskonałe uzupełnienie innych ziaren. Można ją gotować samą, dodawać do zup lub sałatek, wykorzystywać przy robieniu makaronu albo wypiec z niej smakowitą, kruchą przekąskę lub topping. Linia produktów Living Now została opracowana dla zapewnienia zdrowej i wyśmienitej w smaku żywności, która nie zawiera glutenu ani głównych, pospolitych alergenów – w tym pszenicy, orzechów, soi, składników pochodzących z mleka, jaj ani skorupiaków. Produkty Living Now są wytwarzane w specjalnym zakładzie przeznaczonym do produkcji żywności przyjaznej alergikom, nie zawierają składników zmodyfikowanych genetycznie, sztucznych aromatów, barwników ani konserwantów. Produkt ekologiczny, certyfikowany przez QAI. Produkt wegetariański/wegański. Pakowane w USA. Zawartość: BD Dzienne spożycie: 1/4 filiżanki (44 g) Opakowanie starcza na: ok. 9 dni Masa netto: 397 g
    • pełne ziarno
    • łuskane
    • ekologiczne, dawne ziarno  o lekko słodkawym i orzechowym smaku
    • dobre źródło żelaza, białka oraz błonnika
    • z uprawy w USA
    Millet czyli proso to zdrowe, dawne ziarno które jest powszechnie spożywane od tysięcy lat. Jest bogate w składniki odżywcze, zawiera naturalnie występujący błonnik, witaminy z grupy B oraz kilka minerałów. Nie zawiera glutenu i jest zdecydowanie zasadowe, dzięki czemu jest lekkostrawne i nie obciąża żołądka. Ekologiczne proso marki Living Now® to kasza jaglana, mająca łagodny, słodkawy i lekko orzechowy smak, o teksturze w zależności od sposobu przygotowania: miękkiej lub kruchej. Proso nadaje się do rozmaitych zastosowań i stanowi doskonały substytut różnych ziaren, na przykład ryżu oraz komosy ryżowej. Doskonale nadaje się na śniadanie, obiad lub kolację ponieważ jego łagodny smak pasuje do niemal każdego dania. Wykorzystaj proso przygotowując zupy, gulasz, piekąc chleb, ciasteczka, muffinki i do innych potraw, możesz nawet przygotować smakowitą przekąskę – jak popcorn, ale z prosa! Linia produktów Living Now została opracowana dla zapewnienia zdrowej i wyśmienitej w smaku żywności, która nie zawiera glutenu ani głównych, pospolitych alergenów – w tym pszenicy, orzechów, soi, składników pochodzących z mleka, jaj ani skorupiaków. Produkty Living Now są wytwarzane w specjalnym zakładzie przeznaczonym do produkcji żywności przyjaznej alergikom, nie zawierają składników zmodyfikowanych genetycznie, sztucznych aromatów, barwników ani konserwantów. Wyprodukowane w USA. Zawartość: BD Dzienne spożycie: 1/4 filiżanki (47 g) Opakowanie starcza na: ok. 10 dni Masa netto: 454 g  
    • ekologiczne, dawne ziarno które doskonale zastępuje ryż.
    • dobre źródło białka oraz błonnika
    Organic Quinoa czyli ekologiczna komosa ryżowa marki Living Now™  stanowi dobry substytut ryżu w rozmaitych przepisach i jest często wykorzystywana przy przygotowywaniu zup, gulaszu i dań zapiekanych. Ma lekko orzechowy smak i stanowi dzięki temu popularny dodatek do wielu wegetariańskich przepisów.  Posyp komosą swoją ulubioną sałatkę aby dodać jej smaku i wartości odżywczych! Living Now to coś więcej niż marka bardzo smacznej, bezglutenowej żywności – to sposób życia dla osób z wrażliwościami pokarmowymi. Ta linia produktów klasy premium została opracowana dla zapewnia zdrowej, pełnej smaku żywności, która nie zawieraj glutenu ani głównych, pospolitych alergenów – w tym pszenicy, orzechów, soi, składników pochodzących z mleka, jaj ani skorupiaków. Produkty Living Now są wytwarzane w specjalnym zakładzie przeznaczonym do produkcji żywności przyjaznej alergikom, nie zawierają składników zmodyfikowanych genetycznie, sztucznych aromatów, barwników ani konserwantów. Dzięki Living Now jedzenie jest znowu bezpieczne, przyjemne i satysfakcjonujące! Pakowane w USA. Zawartość: BD Dzienne spożycie: 1/4 filiżanki (46 g) Opakowanie starcza na: ok. 10 dni Masa netto: 454 g
    • ekologiczne, dawne ziarno, które doskonale zastępuje ryż
    • dobre źródło białka oraz żelaza
    Quinoa czyli komosa ryżowa to wspaniałe, smaczne i uniwersalne ziarno, będące dobrym źródłem białka oraz żelaza. Ekologiczna, czerwona komosa ryżowa marki Now® ma wyraźnie wyczuwalny orzechowy posmak. Czerwona komosa jest nieco bardziej słodkawa i nieco bardziej jędrna niż komosa biała i po ugotowaniu lepiej zachowuje swoją formę. Można ją gotować samą, dodawać do zup lub sałatek, wykorzystywać przy robieniu makaronu albo wypiec z niej  smakowitą, kruchą przekąskę lub wykorzystać na topping. Linia produktów Living Now została opracowana dla zapewnienia zdrowej i wyśmienitej w smaku żywności, która nie zawiera glutenu ani głównych, pospolitych alergenów – w tym pszenicy, orzechów, soi, składników pochodzących z mleka, jaj ani skorupiaków. Produkty Living Now są wytwarzane w specjalnym zakładzie przeznaczonym do produkcji żywności przyjaznej alergikom, nie zawierają składników zmodyfikowanych genetycznie, sztucznych aromatów, barwników ani konserwantów. Produkt ekologiczny, certyfikowany przez QAI. Produkt wegetariański/wegański. Pakowane w USA. Zawartość: BD Dzienne spożycie: 1/4 filiżanki (43 g) Opakowanie starcza na: ok. 9 dni Masa netto: 397 g
    • wspaniała mieszanka białej, czerwonej oraz czarnej komosy ryżowej
    • dobre źródło białka oraz żelaza
    Tri-Color Quinoa czyli ekologiczna komosa ryżowa w trzech kolorach marki Living Now™  stanowi dobry substytut ryżu w rozmaitych przepisach i jest często wykorzystywana przy przygotowywaniu zup, gulaszu i dań zapiekanych. Ma lekko orzechowy smak i stanowi dzięki temu popularny dodatek do wielu wegetariańskich przepisów. Posyp komosą swoją ulubioną sałatkę aby dodać jej smaku i wartości odżywczych! Produkt ekologiczny, certyfikowany przez QAI. Produkt wegetariański/wegański. Pakowane w USA. Zawartość: BD Dzienne spożycie: 1/4 filiżanki (46 g) Opakowanie starcza na: ok. 9 dni Masa netto: 397 g