91 452 84 20
///Białko serwatkowe – często zadawane pytania

Białko serwatkowe – często zadawane pytania

Czym jest białko serwatkowe i w jaki sposób jest przetwarzane?

Serwatka jest naturalnym produktem ubocznym w procesach wytwarzania sera Jest to płyn, który pozostaje po sprasowaniu stałych składników mleka tworzących ser. Płyn ten zostaje przefiltrowany i oczyszczony do postaci proszku o dużej zawartości wysokiej jakości białka i zawierającego bardzo mało tłuszczu. Ze względu na właściwości serwatki, proces oczyszczania jest prowadzony metodą niskotemperaturowego suszenia rozpryskowego, w której nie stosuje się żadnych rozpuszczalników.

Mówiąc najprościej, białko serwatki buduje beztłuszczową masę ciała pomagając w zwiększeniu produkcji białka mięśniowego, co ma szczególne znaczenie po intensywnych treningach.*

Widzę, że oferujecie trzy rodzaje białka serwatkowego. Na czym polegają różnice między nimi?

Trzy różne rodzaje białka serwatkowego w ofercie NOW zostały opracowane po to, aby dla każdego poziomu sprawności zapewnić  idealnie dostosowaną serwatkę – zarówno dla weekendowego sportowca jak i najpoważniejszego zawodnika.

  1. Nasza formuła ekonomiczna to przede wszystkim koncentrat serwatkowy, który ma nieco inny profil odżywczy niż izolat (opisany poniżej) i dostarcza około 16-17 gramów białka w jednej porcji. Idealnie nadaje się dla entuzjastów fitness.
  2. Nasza mieszanka klasy premium zawiera składa się z koncentratów oraz izolatów serwatki, o wyższym poziomie izolatu serwatki i większej ilości białka w porcji (20 gramów). Jest to doskonały wybór dla każdego, kto poważnie myśli o swojej kondycji.
  3. Izolat białka serwatkowego NOW®  Whey Protein Isolate dostarcza więcej białka z mniejszą zawartością tłuszczu i węglowodanów niż koncentraty i jest uważany za najwyższej jakości białko serwatkowe spośród obecnie dostępnych. W izolacie serwatkowym jest wysokie stężenie aminokwasów o rozgałęzionych łańcuchach (BCAA), które wspomagają syntezę białek.* Zawartość węglowodanów jest w naturalny sposób niska i ponad 90% izolatu stanowią białka, w porównaniu do 80% dla wielu koncentratów i 6,25% dla mleka. Nasze izolaty serwatkowe są przygotowane w postaci instant aby łatwo było je wymieszać z mlekiem lub wodą. Dla sportowców na diecie wysokobiałkowej oraz dla tych, którzy intensywnie starają się budować mięśnie, Whey Protein Isolate marki NOW® stanowi idealne rozwiązanie. *

*Te stwierdzenia nie były zweryfikowane przez Agencję ds. Żywności i Leków (Food and Drug Administration). Te produkty nie są przeznaczone do diagnozowania, leczenia ani zapobiegania jakiejkolwiek chorobie.

2018-08-14T13:44:47+00:00